Wat is de stadsrapper?

Talent Academy is in 2013 opnieuw van start gegaan met het project Stadsrapper, een podium voor Almeerse rappers. Elk jaar gaat Stadsrapper op zoek naar jonge talenten die het in zich hebben om de stad Almere te vertegenwoordigen met zijn of haar raptalent.

Stadsrapper biedt jonge talenten met een passie voor de hiphop scene de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen binnen zijn of haar talent. Onder begeleiding van diverse professionals worden de jonge talenten (16 tot 24 jaar) uitgedaagd om te strijden voor de titel Stadsrapper.Stadsrapper profielfoto

Stadsrapper bestaat uit diverse workshops en masterclasses, waar de jongeren zich bezig houden met het schrijven van teksten, het inzetten van zijn of haar kwaliteiten, performance, prestatie en nog veel meer. Een plek waar zij in contact komen met professionals uit de hiphop scene en talentvolle leeftijdsgenoten. Een plek die de mogelijkheid geeft voor nieuwe samenwerkingen en een breder netwerk. Daarnaast worden zij uitgedaagd om te strijden voor de finale van Stadsrapper Almere. Tijdens de workshops wordt er gekeken naar de kwaliteiten, performance en groei van de jonge talenten. Op basis hiervan wordt er een selectie gemaakt wie mag deelnemen aan de finale van Stadsrapper.